Foto: Narodni dom Maribor/Andrej Borko
Foto: Narodni dom Maribor/Andrej Borko

Gost oddaje Obrazi sosednje ulice je bil znani mariborski obraz, predstavnik za stike z javnostmi Narodnega doma Boris Črnič-Boco, ki kmalu odhaja v pokoj. Spomnili smo se njegovega dela v tem mariborskem kulturnem hramu, razmišljali o Mariboru, pa tudi o Festivalu Lent, katerega nepogrešljiv soustvarjalec je.

Kot je dejal Boris Črnič, se je v času njegove kariere na področju odnosov z javnostmi marsikaj spremenilo, predvsem se je delo digitaliziralo, medijev je več kot nekoč. Prav tako se je v teh letih spreminjal Festival Lent, za katerega pa sogovornik pravi, da bi se moral v glavnini vrniti na Lent, ob obrežje Drave, kamor tudi spada.

Sicer pa Boris Črnič tudi v zasluženem pokoju ne misli povsem izpreči, kolegom v Narodnem domu bo, kot pravi, na voljo tudi naprej, če bodo potrebovali njegove nasvete oz. pomoč. Sam pa se bo še naprej posvečal številnim športnim aktivnostim in prireditvam, domačemu vrtu in potovanjem.

Več zanimivih informacij, tudi o tem, kako spremlja razvoj Maribora in kaj meni o odnosu mesta do kulture, pa najdete v posnetku oddaje Obrazi sosednje ulice na spodnji povezavi.

Boris Črnič – Boco: "Festival Lent nosi ime Lent in tja tudi spada."