Energetika Maribor. Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec
Energetika Maribor. Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec

Pisno so v Javnem holdingu Maribor pojasnili, da bo nadzorni svet družbe pravočasno sprožil vse ustrezne postopke za imenovanje novega direktorja. Prizadevali si jih bodo izpeljati do datuma odhoda sedanjega direktorja.

Boris Novak, nekdanji prvi mož Pošte Slovenije, je vodenje podjetja Energetika Maribor, ki s toploto oskrbuje okoli 13 tisoč odjemalcev, vodil od februarja lani. Novak za komentar ni bil dosegljiv in nas je preusmeril na Javni holding Maribor. Iz holdinga, ki združuje sedem občinskih javnih podjetij, tudi Energetiko, pa so pisno posredovali izjavo predsednika nadzornega sveta Energetike Damijana Škrinjarja. Ta je tudi za naš radio potrdil, da so nadzorniki prejeli Novakovo odstopno izjavo: "Seznanil nas je z odstopom iz osebnih razlogov. Mi bomo odstopno izjavo obravnavali na prvi seji nadzornega sveta in nadaljnje korake izvedli v skladu s pogodbo." Škrinjar še dodaja, da se bodo nadzorniki sestali najkasneje v desetih dneh.

V zadnjem času več sprememb na direktorskih mestih mariborskih javnih podjetij

To pa v zadnjem času ni edina sprememba na direktorskem mestu javnih podjetij v Mariboru. Z mesta direktorja družbe Šport Maribor se konec meseca poslavlja Boštjan Tancer, ki je po slabem letu januarja odstopil s položaja, kot prokurista pa so pred dnevi imenovali direktorja Marproma in Mestnih nepremičnin Ranka Šmigoca. Pred dobrim mesecem so za direktorja Nigrada začasno imenovali Tomaža Kavnika. Kot je znano, pa naj bi se stolček majal direktorju Snage Francu Doverju, ki je podjetje popeljal iz rdečih številk do zavidljivega dobička. Dover naj bi namreč izgubil zaupanje župana Saše Arsenoviča, a so mu javno podporo izrazili delavci. Tudi aktualni predsednik nadzornega sveta Milan Lukić ne vidi razlogov za Doverjevo zamenjavo.