Foto: MMC RTV SLO/OOZ MB
Foto: MMC RTV SLO/OOZ MB

V sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Maribor spodbujajo pozitivno naravnanost in iščemo letošnjo Podjetno pozitivo!

Riddle: ID: tvgTVoUa

S pozitivnimi izjavami spodbujamo pozitivno moralo, hkrati pa širimo glas o obrtnikih in podjetnikih, ki pogumno korakajo naprej tudi v zahtevnih časih. Letos smo izbrali trinajst izjav, pogovorom z vsemi sogovorniki pa ste lahko prisluhnili v jutranjem programu Radia Maribor.

Izbrane izjave:

Marvin Ivančič, Restavracija Ribji bistro: "V podjetništvu so slaba in dobra obdobja, ampak podjetniki smo mojstri svojih branž in gremo skozi vsak dan po svojih najboljših močeh. Zapakiramo ga na najboljši možen način, da smo na koncu vsi zadovoljni."

Kristina Kočet Hudrap, Podjetniško svetovanje Tiko pro d.o.o.: "Podjetje je kot večno kolo sprememb, ki se nenehno vrti in odpira vrata novim idejam ter izboljšavam. Pripravljenost na spremembe nas vodi k inovacijam, napredku in uspehu, zato naj bodo spremembe del naše poslovne kulture in jih sprejmimo kot ključni dejavnik za dolgoročno rast in konkurenčnost na trgu."

Rajmund Krepfl, Vzdrževalna dela Krepfl d.o.o.: "Potrebno je imeti pravo mero, ko gre za delo in si vzeti čas za trenutke, ki pričarajo nasmeh na obraz."

Violeta Ferk, Pisarniška asistenca: "Kaj je zame poslovni in osebni moto? Dati vsakemu novemu dnevu priložnost, da postane najboljši v mojem življenju. S tem dobi vsak dan neomejene možnosti za izboljšanje in napredek."

Barbara Visket, Nee Makeup: "Podjetništvo v svetu makeupa je kot pisana paleta barv, ki s svojim čarom in ustvarjalnostjo poudari lepoto vsakega posameznika. In to je razlog , ki me vodi iz dneva v dan."

Darja Gačnik, Frizerske storitve: "Skrivnost srečnega življenja je, da počnemo, kar nam je všeč"

Donald Keranvič, Elektro Hanza d.o.o.: "Enkrat ni dan v tednu. V vsakem poslu kakor življenju so luknje, ki jih je potrebno opaziti in zakrpati. Brez odlašanja, brez prelaganja na “jutri”. Kljub nepravemu trenutku sprejeti odločitev in zakrpati, kar je potrebno."

Podjetna pozitiva: Elektro Hanza d.o.o.

Boštjan Satler, Skupina Emperata d.o.o.: »Uspešni ljudje čutijo strah, imajo skrbi in dvomijo – vendar ne dovolijo, da jih ta čustva ustavijo

Podjetna pozitiva: Skupina Emperata d.o.o.

Blaž Črnič, fotograf: "Edino, kar te lahko ločuje od drugih, je trud, ki ga vložiš. Vesel sem, da se to opazi."

Podjetna pozitiva: Blaž Črnič, fotografiranje

Matjaž Fingušt, FIBKOMERC SOK, d.o.o.: »Počasi se daleč pride, tudi če časa nimaš.«

Podjetna pozitiva: Matjaž Fingušt, FIBKOMERC SOK, d.o.o.

Aljaž Brodnjak, UNICUS: "Najboljši način, da napovemo prihodnost je, da jo ustvarimo."

Podjetna pozitiva: Aljaž Brodnjak, UNICUS

Dušan Fidler, MIZARSTVO FIDLER: "Podjetništvo je kot smučanje. Znanje, srčnost, odločnost in veselje. Si sam, vendar je to ekipni šport, v katerem vedno iščeš idealni zavoj."

Podjetna pozitiva: Dušan Fidler, MIZARSTVO FIDLER

Mira Osvald, ILICH slaščičarstvo d.o.o.: "Rada imam ljudi. Veselijo me in moje delo mi omogoča, da sem obkrožena z njimi. Biti podjetnik pomeni, da lahko živiš svoje sanje, da ustvarjaš, da si za svoje delo odgovoren in se ob vsem tem počutiš svobodnega."

Mira Osvald, ILICH slaščičarstvo d.o.o