Foto: Osebni arhiv/Rok Deželak
Foto: Osebni arhiv/Rok Deželak

"Jutra ob kavi, so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Tokrat nas je prebujal Dejan Krajnc. Skoraj 10 let je bil obraz in glas uspešne glasbene skupine Poskočni muzikanti. Zdaj so se njihove poti razšle in v svoje novo obdobje kariere vstopa pod umetniškim imenom DEJAN DOGAJA.

Jutra ob kavi so še lepša ob kitari – Dejan Krajnc (Dejan dogaja)

Že pred nastopom v živo, smo mu postavili nekaj vprašanj:

Poznamo te po energičnosti na odru, po odštekanih frizurah, pred vsem tem pa je bila tvoja ljubezen do glasbe in igranja klarineta.
"Če me poznate v tej luči, potem sem nenormalno vesel, da je temu tako. Moje drugo ime je ENERGIJA, FRIZURA je dodala k moji vsesplošni prepoznavnosti, glavna pa mi je in vedno mi bo GLASBA – ki sem jo najprej dojemal skozi klarinet (počasi končujem akademijo za glasbo), zadnja leta pa me vedno bolj mami petje in lahko bi rekel, da sem danes prevsem vokalist."

V svetu narodno-zabavne glasbe, je klarinet nekoliko bolj v ozadju, tradicionalni kvintet pa ima ob instrumentalistih še glavnega pevca. Sam si ti dve vlogi družil, v katerih čevljih se boljše počutiš?
"Nikoli nisem hotel biti eden izmed mnogih, vedno sem hrepenel po dokazovanju, zmagi in prepoznavnosti. Tako sem najprej hrepenel po igranju klarineta v profesionalnem orkestru, potem po igranju klarineta v znanem ansamblu, kasneje po vlogi front-mana v znani skupini, danes pa želim odre osvojiti kot solo glasbenih s svojim spremljevalnim bandom, DEJAN DOGAJA BANDOM."

Od harmonike do električnih kitar, tvoj glas najdemo ob spremljavi obeh, kako pa sam gledaš na različne glasbene zvrsti, jih ločuješ na zabavne in narodne?
"Niti ne, zame je glasba – glasba, treba jo je samo pravilno umestiti, predvsem na resno klasično glasbo in zabavno komercialno glasbo, o vmesnih žanrih pa bi lahko debatirali na dolgo in široko. Mislim, da sem to dokazal z zmago v TV SHOWU – ZVEZDE POD MASKO – KDO SI TI, kjer sem tekom vseh oddaj prepeval najrazličnejše stile glasbe, vse od popa, rocka, yugo glasbe do opernega petja ter korejskih viž."

Pred kratkim je novice preplavila zgodba o tvojem odhodu iz Poskočnih muzikantov, kakšna je pot naprej, je bilo težko zapustiti svojo glasbeno družino?
"Edina stalnica v življenju so spremembe. Po skoraj desetih letih je prišel čas, da tudi sam stopim korak bližje svojim sanjam. Poskočni bodo vedno eno izmed pomembnejših poglavji moje glasbene poti. Z njimi sem spoznal, kaj si v življenju želim, sedaj pa sem pripravljen na novo zgodbo – svojo zgodbo. Razlogov, zakaj je prišlo do razpotja, je veliko. Vedno je tako, da vsak vidi krivca drugje. Pa vendar – ko skupina nima več tistega medsebojnega elana in skupne iskrice, je bolje, da gre vsak po svoje. Razšli smo se z lepimi in iskrenimi željami za naš jutri in to je vse, kar šteje. Kot pevec in klarinetist v bendu sem rastel, se izoblikoval in postal to, kar sem danes. Sedaj je čas za nove zmage in nove izzive. Ostajam v glasbi. To je moje poslanstvo in to delam s srcem."

Pred popolno ustavitvijo koncertnega dogajanja, si bil kralj veselic, publika ti je dajala energijo za ustvarjanje in življenje, kje si našel to energijo, ko živih nastopov ni bilo?
"V čast si štejem, da ste mi dodelili to titulo. Če sem BIL kralj veselic, obljubim da BOM še večji kralj, ko se bomo glasbeniki lahko vrnili nazaj v svoj »dom«, nas odre, takrat se pripravite na DEJAN DOGAJA in moj DOGAJA BAND. Priznam, te energije, ki jo lahko primirjam celo z vrhuncom med moškim in žensko, ko več tisoč glava pod odrom poje tvoja besedila je nenadomestljiva in to mi blazno primankuje. Sam sem človek, ki je vedno dobre volje in v vseh stvareh, dogodkih in ljudeh vidim pozitivo. Prav to mi pomaga, da v teh težkih časih brez koncertov, sam sebe prepričujem, da bo kmalu vse po starem, da le še malo potrpimo, ta vmesni čas porabim za novo glasbo in spet bo vse, kot je prej bilo oz. še bolje. Verjamem v to, to kar mislimo, to se nam dogaja in kmau bo dogajalo na polno."