Gost oddaje Obrazi sosednje ulice je bil prof. dr. Marjan Mernik, redni profesor na mariborski Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko.

Dr. Mernik je nedavno prejel prestižno nagradno za življenjsko delo na področju informacijske družbe, za seboj ima bogato akademsko kariero in je med najbolj citiranimi raziskovalci na svetu. Hkrati je redni profesor na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (UM FERI), kjer na študijskem programu Računalništvo in informacijske tehnologije predava predmete s področja programskih jezikov in evolucijskega računanja. V letih 2004 do 2017 je bil gostujoči profesor na University of Alabama at Birmingham (UAB), kjer je občasno predaval na dodiplomskem in podiplomskem študijskem programu. Bil je mentor osmim doktorandom Univerze v Mariboru, somentor petim doktorandom na UAB, in somentor enemu doktorandu na Univerzi v Ljubljani.

Bil je član odborov za zagovor doktorata na številnih tujih institucijah, kot so: University of Rostock, University of Tartu, Eindhoven University of Technology, University of Milan, University of L'Aquila, University of Cape Town.