Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Propadla je še osma dražba žičniških naprav na Ruškem Pohorju v stečajni masi Športnega centra Pohorje, saj nihče ni vplačal varščine. Izklicna cena, ki je več kot 5-krat nižja od prvotne, je očitno še previsoka, a stečajni upravitelj meni, da se počasi bližajo tržni ceni.

Cena še previsoka

Čeprav so izklicno ceno s prvotnih 11,4 milijona znižali že na 2,1 milijona evrov, zanimanja za 11 žičniških naprav ter nekaj zemljišč, objektov in opreme na Ruškem Pohorju tudi v osmem poskusu ni bilo. Stečajni upravitelj Drago Dubrovski bo premoženje spet ponudil naprodaj predvidoma v začetku prihodnjega leta. Ceno bo kakor kaže spustil na približno milijon in pol.

Novega lastnika bi ob nakupu čakale obsežne investicije. Žičnice vzdržuje javno podjetje Marprom, te večinoma imajo uporabno dovoljenje, a so tehnološko zastarele.

Odkupna cena za gondolo še na sodišču

Njihova prodaja je eden izmed zadnjih dveh še nedokončanih poslovnih potez v stečajnem postopku Športnega centra Pohorje. Drugi je spor z mariborsko občino o odkupni ceni za gondolo in žičnice na Mariborskem Pohorju, ki jih je občina izvzela iz stečajne mase, a nikoli plačala. Spor rešuje sodišče, ki je odkupno ceno določilo na dobrih 13 milijonov evrov, a se je občina pritožila.

Poplačanih le malo terjatev

Upniki Športnega centra Pohorje so ob stečaju prijavili za okoli 60 milijonov evrov dolgov. Do zdaj so jim poplačali okoli dva milijona in pol.