Foto: Facebook
Foto: Facebook

Festival enakosti na mariborski glasbeni sceni je zrastel iz dejstva, da je na mariborski bogati glasbeni sceni izrazito manjša prisotnost glasbenic napram glasbenikom.

Zgodba festivala Skuštrane in bradati se je začela pisati leta 2017. Festival je v treh dneh na enem prizorišču odprl nove izvedbene festivalske poti z načinom vključevanja, širjenja števila nastopajočih in publike. Drugo festivalsko leto je prineslo izvedbo programa na desetih mariborskih prizoriščih s petnajst-dnevnim programom. Letošnji festival, ki se je začel 6. septembra, bo postregel z enajstimi prizorišči, dogajanje pa se bo preselilo tudi na Ptuj in v Mursko Soboto. Festival se bo zaključil 22. septembra s koncertom skupin Pretty serious in Last stop v dvorani Gustaf v mariborski Pekarni.

Koncertni dogodki, pogovori in mestne intervencije

Obširen program festivala Skuštrane in bradati bo predstavil avtorsko glasbeno ustvarjanje aktivnih glasbenih skupin, glasbenic , glasbenikov in drugih umetnikov, ki pomembno sooblikujejo in soustvarjajo mariborsko in širšo glasbeno in umetniško sceno.

Prisluhnite celotni oddaji Ritem mesta!

Ritem mesta: Festival Skuštrane in bradati