Foto: Radio Maribor/Anton Petelinšek
Foto: Radio Maribor/Anton Petelinšek

Gost druge septembrske oddaje Obrazi sosednje ulice je bil direktor in lastnik podjetja MIK Celje – dilpl. ing. arhitekture Franci Pliberšek. Že dobra tri desetletja spada v sam vrh izdelovalcev stavbnega pohištva pri nas in daje kruh nekaj sto zaposlenim, v podjetju pa lep čas namenjajo posebno skrb razvoju prezračevalnih sistemov. Prav zdaj je v teku izgradnja prostorov (v vrednosti nekaj 10 milijonov evrov) posebnega razvojnega inštituta za prezračevalno tehniko in njeno proizvodnjo na matični lokaciji podjetja v Vojniku pri Celju. Podjetje je prejelo vrsto domačih in tujih priznanj za kakovost in deluje družbeno odgovorno. Je tudi eden največjih sponzorjev kulture in športa na Celjskem. V okviru dobrodelnega projekta Mikova karavana smeha in v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije so že sedemnajst poletij omogočili letovanje več kot sto otrokom iz socialno ogroženih okolij.

»Človek mora v tem svetu ravnati razumsko, a hkrati tudi empatično in srčno… Zaposleni v podjetju so zame premoženje, ne strošek. Samo zadovoljen delavec je ustvarjalen in nosi v sebi žlahtno pripadnost matični sredini, kjer je zaposlen. Samo ljubezen in dobrota lahko rešita svet«, je prepričan Franci Pliberšek.

Sogovornik v prostem času rad kolesari, vsako leto preživi teden dni v tišini samostanskih zidov, pred dvema letoma pa je v mesecu dni prepešačil 1033 kilometrov dolgo severno romarsko pot Camina v Španiji. Rad živi in se veseli življenja.