Foto: Radio Maribor/Anja Urek
Foto: Radio Maribor/Anja Urek

Čokolada je prijetna razvada ob vseh priložnostih. Tista hrana za dušo, ki nas vedno razume in potolaži.

Hana Kotar je dijakinja 4. letnika živilsko-prehranske smeri v Biotehniškem centru Naklo. Kljub 18. letom se je odločila, da odprtje slaščičarske delavnice, v kateri ustvarja čokoladne kreacije pod imenom Mama Paula, ki jo je poimenovala po babici. ''Moja stara mama je bila Paula in že od majhnih nog me je slaščičarstvo zelo zanimalo''.

Slaščičarsko znanje je v zadnji letih nabirala tudi v tujini, kjer jo je prevzela čokolada. ''Eno leto smo iskali želeno recepturo čokolade. Ni dovolj, da ostaneš na klasični tablici čokolade, moraš biti drugačen od drugih, kar mi zagotovo smo,'' še poudarja sogovornica.

Izdelki izpod Haninih rok so iz kakovostnih in naravnih materialov. ''Današnji trg je zelo zahteven. Če se že pregrešimo, se pregrešimo z dobro sladico. Zato se trudimo, da so naše sladice in čokolade kvalitetne, predvsem pa da veš, da ješ na primer lešnik, jagodo,'' še dodaja.
Hana zelo dobro usklajuje šolo in delo. Pri tem pa poudari, da je tudi hvaležna profesorjem, ki jo razumejo in podpirajo.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora.