Slika je simbolična. Foto: BoBo
Slika je simbolična. Foto: BoBo

Dan slovenskih odvetnikov 2022, poteka torej danes z začetkom ob 10. uri v Celjskem domu v Celju. Udeležili se ga bodo najvišji predstavniki pravosodja, visoki domači gosti, predstavniki tujih odvetniških zbornic in združenj ter številni slovenski odvetniki.

"Odvetništvo je eden lepših poklicev nedvomno, vsaj tako jaz mislim. Smo tisti, s katerimi pridejo ljudje v stik najprej, ko se želijo pozanimati kakšne so njihove možnosti, pravice in tudi obveznosti v pravosodju. Smo prvi gradnik našega pravosodja in tisto, kar ljudje najprej ugotovijo kaj lahko in česar ne morejo, ne smejo doseči v naši državi," je povedal Janez Starman.

Letos bodo najvišje priznanje v odvetništvu, to je plaketo dr. Danila Majarona, podelili dr. Vidi Mayr, odvetnici s Ptuja ter dr. Matevžu Grilcu, odvetniku iz Celovca.

"Namen tega dne je, da se srečamo, družimo, predvsem pa, da se ozremo nazaj na zadnje leto, na to kar se je v Sloveniji na našem področju dogajalo. Pomembno pa je, da povabimo kar nekaj kolegov izven meja Slovenije, tako da jih pričakujemo okrog 60, 70 – od Uzbekistana, Ukrajine, celotne Evrope … zelo pestra izmenjava mnenj, ki nam potem pomaga kot nek vodnik za delo naprej. Hkrati pa je priložnost, da se sestanemo z vrhom naše države," je za jutranji program še dodal Starman.

Prisluhnite celotnemu pogovoru: