Filmologija je spletna stran, namenjena ljubiteljem filma, ki želijo prebrati kakovostne in relevantne članke o filmih ter filmski industriji. Z gostom sta klepetala jutranja voditelja Katja Gregorec in Kristijan Šmid.

Barbie je skupaj z Oppenheimerjem lani podirala rekorde po zaslužkih v kinodvoranah do takšne mere, da se je rodil nov izraz
Barbie je skupaj z Oppenheimerjem lani podirala rekorde po zaslužkih v kinodvoranah do takšne mere, da se je rodil nov izraz "Barbenheimer". / Foto: IMDb

Najprej smo se pogovarjali o filmih, ki so zaznamovali prejšnje leto, to so bili Spider-Man: Potovanje skozi Spider-svet, Oppenheimer in Barbie. Tudi na letošnji podelitvi zlatih globusov so favoriti večinoma upravičili svojo vlogo. Oppenheimer je osvojil zmago v kategoriji dramskih filmov, Barbie za kinematografski dosežek in zaslužek v kinodvoranah.

Oppenheimer je med drugim dobil še zlati globus za režijo (Christopher Nolan) ter glavno in stransko moško vlogo (Cilian Murphy in Robert Downey Jr.). Barbie je skupaj z Oppenheimerjem lani podirala rekorde po zaslužkih v kinodvoranah do takšne mere, da se je rodil nov izraz "Barbenheimer".

V letu 2024 med drugim komaj čakamo na Dune: Peščeni planet, Joker, Gladiator 2. Med risankami pa: Kung fu Panda, Paddington in Peru, Inside out.

Tudi ponudba serij je tolikšna, da pravzaprav ob vseh ponudbi niti ne vemo, kje sploh začeti, v šali rečeno
"Zadnje čase imamo toliko serij, da nimamo časa, da bi lahko vse pogledali. Tudi leto 2024 bo leto za nekaj kvalitetnih serij. Najbolj pričakovana z vseh strani je Druga sezona Zmajeve hiše in pa tudi četrta sezona serije True Detective," je povedal jutranji gost Nejc Feguš.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora TUKAJ.