Foto: MMC RTV SLO/Manuela Horvat/Jasmina Bauman
Foto: MMC RTV SLO/Manuela Horvat/Jasmina Bauman

Že drugo leto bo namreč to soboto potekala velika humanitarna akcija v sodelovanju z društvom Pomagajmo slovenskim otrokom in sladoledarno Kremko iz Spodnjega Dupleka. To jutro je bil z nami lastnik sladoledarne Ilir Demiri.

Ilir Demiri se je izobraževal tudi v Italiji. Foto: MMC RTV SLO/Robert Zajšek
Ilir Demiri se je izobraževal tudi v Italiji. Foto: MMC RTV SLO/Robert Zajšek

"Potrebno je veliko ljubezni dat v sladoled, saj so stranke tudi vedno bolj zahtevne. Trendi se iz leta v leto spreminjajo, stranke želijo slediti trendom in treba ugoditi vsem skupaj. Naše znanje, ki ga je oče prenesel na mene, smo nadgradili v Italiji z recepturami in izobraževanji. Vsak teden menjavamo okuse, tudi nekatere novosti dodajamo na dva do tri tedne, odvisno tudi od inovacij kaj je predstavljeno na trgu in kaj si sami izmislimo. Čisto osnovni okusi so vanilija, čokolada, jagoda, borovnica … to bo v ponudbi ostalo za vedno," je povedal Demiri.

Z izdelavo sladoleda se ukvarja že tretjo generacijo. Po lanskoletni uspešni akciji pa letos nadaljujejo to soboto v Spodnjem Dupleku od 13. ure naprej.

"Prostovoljka Darinka je prišla do nas in nas prosila, če lahko v kakršnikoli obliki pomagamo tem našim slovenskim otrokom, ki so pomoči potrebni. Stopili smo skupaj in naredili dobrodelno akcijo, ki se je izkazala za zelo uspešno. Letos pa bo v soboto od 13. do 20. ure. Odločili smo se povabiti vse naše stranke in tudi vse ostale, ki so pripravljeni darovati hrano z daljšim rokom uporabe in higienske pripomočke," je še povedal jutranji gost.

Kaj vse lahko prinesete? Prisluhnite pogovoru, ki ga je pripravil voditelj Robert Zajšek TUKAJ.