Foto: MMC RTV SLO/Manuela Horvat/Jasmina Bauman
Foto: MMC RTV SLO/Manuela Horvat/Jasmina Bauman

Naši sogovornik je bil Matej Špehar, prvi šofer karavane okusov, tisti, ki je "kriv za vse" in tisti, ki na koncu pospravi vse smeti. Z njim je klepetala voditeljica Helena Ajdnik. Predstavil je ponudnike in dal najbolj pomemben nasvet – na festival morate priti lačni in dovolj hitro. Karavana okusov vas tako že pričakuje na ploščadi na Mestnem trgu 1 na Ptuju ter tam ostaja do poznega sobotnega večera.

"Naša karavana je res pisana. V bistvu bomo hujšali šele v nedeljo, delamo danes in jutri direktno pred mestno hišo na Ptuju. V tej sezoni smo bili v Novem Mestu, v Škofji Loki, Slovenj Gradcu, prihajamo iz Pirana, zdaj se ustavimo na Ptuju, sledijo pa še Koper, Izola, Kranj, Murska Sobota, Kranjska Gora, Ljubljana ... vsakih 14 dni gostujemo v drugem slovenskem kraju," je povedal Matej Špehar.

Foto: MMC RTV SLO/Karavana okusov
Foto: MMC RTV SLO/Karavana okusov

Karavana okusov je prvi slovenski food truck festival. Gre za pravi gurmanski praznik. "Vsi naši ponudniki so na kolesih, bodisi so to prikolice ali tovornjački. Potegnemo ročne zavore, odpremo lupute, zakurimo in ponudimo street food. Vse kar jeste, je narejeno direktno pred vašimi očmi. Na Ptuju imamo premierno tudi na kolesih mini Planico, malo skakalnico, ki je neke vrste otroška animacija," je še povedal Špehar.

Kaj boste lahko dobrega pojedli? Kliknite TUKAJ in prisluhnite. Pa dober tek.