Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Pred nekaj dnevi so svoja vrata in bazene odprla mnoga kopališča, ki tako že vabijo vse kopalce in ljubitelje vodne rekreacije. Marsikdo je v hladnih in deževnih dneh pogrešal bazene in plavanje in je tako z veseljem zavil v kakšno bližje kopališče.

V naši bližini sta tako že odprta Kopališče Pristan in bazenski kompleks v Športnem parku Ruše. Mi smo preverili kakšni so pogoji za vstop na bazen in kakšnih ukrepov se je potrebno držati. Zanimalo pa nas je tudi kakšen je obisk plavalcev.

Matej Pungartnik, vodja kopališča Pristan nam je povedal, da je bazen odprt in sicer pod določenimi pogoji: "Razdalija med plavalci mora biti vsaj meter in pol, upoštevati je potrebno tudi to, da se lahko naenkrat tušira samo ena oseba. Masko je potrebno uporabljati od vhoda, pa do kopališča oziroma do vstopa v voda. Takrat ko odložimo brisačo, lahko odložimo tudi masko."

Foto: Spletna stran/Športni park Ruše
Foto: Spletna stran/Športni park Ruše

Gorazd Ladinek, direktor CEZAM-a Ruše, pa nam je povedal, da v tem trenutku ravno obnavljajo wellness in savne, saj le te z vladnim odlokom še ne smejo delovati. Omejitev obiskovalcev pa je trenutno na 70 kopalcev. Glede obiskanosti pa pravi: "Število obiskovalcev se ne more primerjati s številom le teh pred korona časom. Prej so namreč na bazenu lahko bili obiskovalci, obenem pa smo lahko izvajali tudi plavalne tečaje. Trenutno pa se le ti izvajajo v mehurčku in brez prisotnosti drugih kopalcev."

Kaj je še potrebno upoštevati in kaj svetujejo vsem obiskovalcem? Preverite v posnetku: