Foto: Radio Maribor/Varius Design
Foto: Radio Maribor/Varius Design

Zakonca Anja in Simon Štampar je v študijskih letih združila ljubezen do oblikovanja lesa. Od takrat dalje sta se preizkušala v najrazličnejših produktih iz lesa v kombinaciji z drugimi materiali, danes pa ustvarjata izdelke, ki so drugačni in pestri po svoji obliki in zgodbi.

''Les je kot material topel in na dotik nekaj drugačnega od ostalih materialov. Še vedno je živ, se krči, širi. Kjerkoli ga vgradimo oddaja toplino,'' razlaga Simon.

Ustvarjalca sta še posebej ponosna na svetila, ki sta ju oblikovala v kombinaciji z betonom. Poleg svetil ponudbo dopolnjujejo tudi blazine oziroma vzglavniki s polnilom iz lesa.

''Vzglavniki so polnjeni s cemprinovim polnilom, ki vzbudi naše čute vonja, saj skrbno izbran les cemprin oddaja prijetno svež vonj, ki blagodejno vpliva na naš spanec. Pozitivni učinki lesa cemprina na nas delujejo izredno pomirjevalno. Znanstvene raziskave so pokazale, da so ljudje, ki so imeli ob sebi vonj cemprina, hitreje zaspali in se zbudili veliko bolj spočiti,'' razlaga Anja.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora, v katerem smo se dotaknili tudi prihodnosti lesa in cenjenosti unikatnih izdelkov.