Jutro ob kavi in kitari - Mia Guček

"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Sredino jutro je tokrat bilo v znamenju zmagovalke letošnje Slovenske popevke. S svojim petjem in nalezljivo dobro voljo nam ga je polepšala Mia Guček.

Jutro ob kavi in kitari - Mia Guček

Mio smo lahko letos spremljali na večih glasbenih festivalih. Kateri se ti je najbolj vtisnil v spomin?
"Letos sem se prijavila in bila sprejeta na vse 3 slovenske festivale- Emo, Mms in Popevko. Vsak je bil po svoje poseben, a se mi je vseeno najbolj vtisnila v spomin prav Popevka, na kateri sem zmagala."

Kako se je začela tvoja glasbena pot?
"Moja glasbena pot se je začela v klasičnih vodah, s klavirjem, kjer sem potem kar dolgo tudi ostala. Me je pa vedno bolj vleklo tudi v bolj popularno glasbo, kjer sem trenutno najbolj aktivna."

Svojo kariero si začela na nemškem televizijskem šovu in zasedla zavidljive rezultate. Kako se spominjaš izkušnje?
"Malce nenavadno, ampak najprej sem izkusila velike, tuje odre, ki so mi dali ogromno izkušenj, vpogleda v svet šovbiznisa, novih poznanstev in nasploh veliko informacij o vseh plusih in minusih, ki jih ta posel prinese s sabo."

Kako to da si se odločila ustvariti kariero tudi doma?
"Rada imam slovensko glasbo in Slovenijo nasploh. Želela sem se predstaviti tudi domači publiki, v domačem jeziku, zato sem z veseljem razpeta med nemškogovorečim tržiščem in rodno Slovenijo."

Začel se je praznični december, v našem Jutru ob kavi in kitari boš zaigrala tudi eno božično skladbo, kakšen odnos imaš do božične glasbe?
"December je zame najljubši del leta. Obožujem božično glasbo, božične filme, božična druženja in vse kar je z Božičem povezano."