Foto: Radio Maribor/Mili in Anni
Foto: Radio Maribor/Mili in Anni

Nova pridobitev v Mariboru je zagotovo edinstvena otroška igralnica, ki je hrkati tudi idealna točka za sprostitev staršev. ''Najina zgodba se je začela pred dobrim letom in pol. Vsaka ima dva otroka, povod za igralnico Mili in Anni pa je bila moja najstarejša hči Mia. Rodila se je s prirojeno srčno napako, ki pa ob rojstvu ni bila odkrita. Pri treh mesecih smo doživeli zelo grozno izkušnjo, borili smo se za njeno življenje in na koncu zmagali. Ko smo se vrnili iz zdravljenja iz tujine sem bila v strahu kam grem lahko z njo. Mia je odraščala, postajala je vedno večja, iskala je družbo, nove igrače, animacijo,'' razlaga Klavdija in dodaja, da sta s prijateljico Saro ob tem ugotovili, da v Mariboru primanjkuje kotičkov za mlajše otroke, kjer bi bili otroci varni, ustvarjalni in pod nadzorom. Tako se je ob nešteto idejah in konceptov razvila zgodba edinstvene igralnice.

V igralnici ste popolnoma sami, zagotovljeni so višji higienski standardi, zasebna animacija, samopostrežni kotiček s prigrizki in kavo za starše, babice ali dedke. Ob tem pa so na voljo tudi vsi pripomočki za otroke (plenice, kremice …).

''Ko sva začeli piliti idejo, sva ugotovili, da takšnega koncepta otroške igralnice, kot ga želiva, še ni v Sloveniji, zato sva sprva odpotovali na Švedsko in nato v London,'' razlaga Sara in dodaja, da sta vse, kar se jima je v teh igralnicah zdelo funkcionalno, prenesli v Maribor.

V igralnici so na voljo zelo kakovostne in nekaterim staršem tudi težko dostopne igrače. ''Všeč nama je Montessori koncept,'' še poudarja Sara.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora, v katerem smo govorili tudi o otroških rojstnodnevnih zabavah.

Novodobna otroška igralnica Mili in Anni