Donacije še potekajo do aprila 2021, ko bodo uradno prevzeli novo vozilo (fotografija je simbolična). Foto: BoBo
Donacije še potekajo do aprila 2021, ko bodo uradno prevzeli novo vozilo (fotografija je simbolična). Foto: BoBo

Zaradi trenutne nepričakovane situacije so PGD Gotovlje skupaj s Ansamblom Dar in Pero Lovšinom organizirali prvo ''netradicionalno'' gasilsko veselico. Veselico je 22. avgusta povezoval naš jutranji voditelj Kristijan Šmid, sicer tudi sam glasbenik in voditelj nedeljske narodno-zabavne oddaje V dobri družbi. Veselico so izvedli kar preko javljanja v živo na spletu.

"Vse skupaj smo posneli v naši dvorani. Ljudje so dobro sprejeli tako idejo, je pa res, da je čisto drugače, če je veselica klasična ali je veselica preko ekrana. Preko Facebooka smo imeli čez 10 tisoč ogledov," je povedal naš jutranji gost, poveljnik PGD Gotovlje Nejc Kranjc.

Namen tovrstnega dogodka je bil tudi spodbuditi gasilska društva po Sloveniji, da v svojih prostorih organizirajo prenos veselice za njihove člane in si pripravijo veselico, seveda ob upoštevanju ukrepov NIJZ. Sicer pa si želijo zbrati sredstva za nakup nove avtocisterne s pomočjo pošiljanja sms-ov s ključno besedo GOTO5 na 1919. Donacije še potekajo do aprila 2021, ko bodo uradno prevzeli novo vozilo.

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete tukaj: