Foto: MMC RTV SLO/David Šavli
Foto: MMC RTV SLO/David Šavli

Med finalisti sta bila še Jeep Avenger in MG 4 EV, so sporočili iz Avto-moto zveze Slovenije (AMZS). Lani je naziv osvojil Peugeotov 308. Naša jutranja gosta sta bila Tamara Leš iz Štajerskega avtodoma in Jure Gregorčič iz AMZS.

Tamara nam je predstavila avtomobil, koliko se jih že vozi po naših cestah in kakšna je cena. "Je športni terenec, je tehnološko napreden, zelo prostoren," je povedala in dodala še podrobnejše informacije o motorjih avtomobila. Prisluhnite v posnetku ob koncu članka.

Predstavniki devetih medijev, ki pokrivajo avtomobilizem, in sicer Atmosferci, Avto magazin, Avtomobilizem.com, Delo in Slovenske novice, Dnevnik in Nedeljski dnevnik, Motorevija AMSZ, Val 202 in Avtomobilnost, Siol.net ter Večer in Avtomanija so v začetku lanskega decembra najprej izbrali pet finalistov, nato pa je več kot 27 tisoč bralcev, poslušalcev in sledilcev na omrežjih glasovalo za najbolj priljubljenega med peterico.

"Vsako sodelujoče uredništvo glasuje povsem avtonomno in se med sabo ne pogovarjamo, kako bo nekdo sodeloval. Vsak pride na finale na izbor z zapečateno kuverto. Slovenski avto leta je vedno izključno izbran na finalni prireditvi. Austral je zmagal zelo suvereno, tudi bralci poslušalci vseh redakcij so mu dali največ glasov. Glasovalo je več kot 27 tisoč ljudi. Smo torej nacija tehnične kulture, ljudem ni vseeno, kako varni in udobni avtomobili se vozijo po naših cestah. Renault Austral je avtomobil, ki v vseh merilih ustreza naslovu Slovenski avto leta," je povedal Jure Gregorčič.

Prisluhnite celotnemu pogovoru, ki sta ga pripravila jutranja voditelja Katja Gregorec in Kristijan Šmid, na spodnji povezavi: