Foto: Marko Pigac
Foto: Marko Pigac

V Mariboru se je v petek, 23. junija začel Festival Lent. V 31. izvedbi v mesto do 1. julija prinaša raznovrsten glasbeni, gledališki, folklorni in plesni program. Na Lentu, kjer je festival nastal, je zaradi obnove tega dela mesta dogajanje le v Sodnem stolpu, osrednje prizorišče je na Trgu Leona Štuklja.

Radijsko razglednico prvega festivalskega dne je poslala Sara Zmrzlak.

FESTIVAL LENT 24. 6. 2023 - Razglednica prvega festivalskega dne

Prva festivalska sobota je napolnila mesto. 31. Festival Lent je, po petkovi otvoritvi in popoldanskim dežjem, drugi festivalski dan poskrbel za sproščen utrip, zvečer pa dodobra razgrel slehernega obiskovalca v mestu. Dopoldan smo se sprehodili po Art Kampu in Živih dvoriščih, v večernih urah pa smo uživali ob nastopih Avtomobilov, Jureta Ivanušiča in skupine Nordunk ter evrovizijskih Joker Out. Razglednico pošilja Sintija Jurič.

FESTIVAL LENT 25. 6. 2023 - Razglednica drugega festivalskega dne

Za sobotni festivalski vrhunec so na Glavnem odru poskrbeli evrovizijski Joker Out. Sodni stolp je razprodal Jure Ivanušič s skupino Nordunk, za dobrodelni namen pa so nastopili Autsajderji. V nedeljo se z ulično plesno predstavo pričela Ana Desetnica, s koncertom Kristijana Krajnčana pa se je v Sodnem stolpu začel tudi JazzLent in Jazz Podij. Na Trgu Leona Štuklja je ob dnevu državnosti nastopil Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič. Sintija Jurič.

FESTIVAL LENT 26. 6. 2023 - Razglednica drugega in tretjega festivalskega dne

Festival Lent je oživil središče Maribora. V ponedeljek smo našteli in obkljukali četrti festivalski dan. Radijsko razglednico je pripravila Sara Zmrzlak.

FESTIVAL LENT 27. 6. 2023 - Razglednica četrtega festivalskega dne

Peti festivalski dan je zaznamoval razgiban program in … dež. Programske spremembe so spremljale predvsem torkovo popoldne. Odpadel je art kemp, začel pa se je 35-ti Folkart. Nebo je bilo sivo, program ne, sporoča Sara Zmrzlak v poslani festivalski razglednici.

FESTIVAL LENT 28. 6. 2023 - Razglednica petega festivalskega dne.

Da Maribor ni sivo, temveč barvito mesto, dokazuje 31-ta izvedba Festivala Lent, ki je sinoči v Maribor pripeljal znana jazzovska imena in že legendarne slovenske glasbenike. Tudi včeraj smo obiskali prizorišča. Radijsko razglednico šestega festivalskega dne, je poslala Sara Zmrzlak.

FESTIVAL LENT 29. 6. 2023 - Razglednica šestega festivalskega dne


Lent je na mali petek v Maribor že dopoldan pripeljal pisno bero kulturo. Živel je mestni park, predstavljali so se zavodi, potekale so delavanice in Folkart. Radijsko razglednico je poslala Sara Zmrzlak.

FESTIVAL LENT 30. 6. 2023 - Razglednica sedmega festivalskega dne