Jutra ob kavi in kitari - Gregor Ravnik

"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

V sredino jutro nas bo tokrat popeljal najboljši pevec med zobozdravniki ali pa morda najboljši zobozdravnik med pevci Gregor Ravnik. Je tudi aktualni zmagovalec Melodij morja in sonca. Le kaj nam je pripravil za sredino jutro?

Jutro ob kavi in kitari - Gregor Ravnik

Gregorja Ravnika smo bolje spoznali na lanskem festivalu MMS. Kaj za glasbenika pomeni zmaga na takšnem festivalu?
"Mislim, da so za vsakega glasbenika festivali krasno prizorišče, kjer se lahko predstavimo širši publiki. Če pa dosežeš zmago, je vse še slajše. Zame še posebej, kot Primorcu, je bila zmaga prav na domačih tleh, pred publiko Avditorija nekaj najlepšega. Seveda mi je to odprlo vrata še za naprej in pripeljalo nove poslušalce."

Od takrat je luč sveta ugledal tvoj prvi album?
"Prvi album "Med nama" je izšel letos februarja, in vesel sem odzivov, ki ga prejema. Z ekipo smo želeli združiti skladbe, s katerimi sem že nastopal na festivalih in pa povsem nove, sveže pesmi. S svojim bendom se že podajamo na odre in predstavljamo album tudi na koncertih. Za nami sta krasna koncerta v Avditoriju Portorož in v Zagorju ob Savi, veselim pa se koncertov v Šoštanju 10 . 3 in Tolminu 7. 4."

Kako nastajajo tvoje skladbe?
"Skladbe nastajajo na različne načine. Sodelujem s krasnimi glasbeniki, kot so Marko Hrvatin, Mitja Bobič. Skupaj pišemo glasbo, nabiramo ideje in se dopolnjujemo. Pri besedilih nam pomaga izjemni Drago Mislej Mef, ki je napisal kar veliko število besedil za moj album. Ustvarjanje glasbe je lep proces, navdihujoč, in mislim, da se vsi
radi podamo skozi to."

V Jutra ob kavi in kitari uvajamo novo rubriko, našo knjižno polico. Katera knjiga, ki si jo prebrala ti je ostala v najboljšem spominu?
"Med študijem sem bral veliko medicinske literature, zato je bilo manj časa za kakšne druge knjige.
Rad bi si vzel več časa in tudi, takrat ko sem prost prebral dobro knjigo. Nazadnje sem za božična darila kupoval tudi knjige, in zase našel jubilejno edicijo "Malega princa" in ga po dolgem času tudi prebral. Morda mi je dala tudi ta knjiga ponovni zagon, da se posvetim tudi sam malo več branju."

Kako tvojo glasbo sprejemajo poslušalci na koncertih?
"Vesel sem, kako nas poslušalci sprejemajo na koncertih. Prepevajo naše pesmi in nam krasno energijo vračajo nazaj. Vesel sem novih datumov in komaj čakam, da lahko svoje pesmi širim med publiko."