15. oktobra je v SNG Maribor potekala prireditev Frišno. Poslušalke in poslušalce je najbolj prepričal Emkej s skladbo Ljujezen, strokovna komisija pa je največ točk namenila Neishi s skladbo Lajf je tvoj.

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Nastopili so še Anja Hrastovšek, Hamo & Tribute 2 Love, Mi2, Fed Horses, Žan Hauptman, Jaša Šaban, Čedahuči in Saša Lešnjek.

Frišno/Fresh je dan nove slovenske glasbe, s katerim smo se v regionalnem RTV-centru Maribor – s programoma Radia Maribor in Radia Si in Televizijo Maribor že drugo leto poklonili novi slovenski glasbi.

Foto: MMC RTV SLO/Radio Si
Foto: MMC RTV SLO/Radio Si

"Na eni strani dobra glasba, reformirana in preoblikovana pod taktirko Big banda RTV Slovenija, sam dogodek pa je tudi humorističen, zanimiv, malce mafijski. Jure Ivanušič je bil lani na odru in zgodbo je nadaljeval tudi letos, ko jo nadaljujemo tudi mi. Na podlagi spletnega glasovanja smo podelili nagrado za naj novo slovensko skladbo zadnjega leta, na samem dogodku pa je strokovna komisija, sestavljena iz glasbenih urednikov Radia Maribor, Radia Si in Vala 202 izbrala še naj izvedbo z Big bendom RTV Slovenija," pove Robert Levstek, odgovorni urednik Radia Maribor.

Lani je najboljša nova slovenska skladba zadnjega leta po izboru poslušalcev postala skladba Umazane misli skupine Joker Out, nagrada za najboljšo izvedbo pa je pripadla skupini Alo!Stari s pesmijo Vse bi dal.

Foto: TV Slovenija/Radio Maribor/Mediaspeed
Foto: TV Slovenija/Radio Maribor/Mediaspeed