Gre za vinsko doživetje, ki ga izvaja Društvo vinogradnikov Miklavž v legendarnem letalu iz leta 1980. Foto: Radio Maribor/Turistična destinacija Ravno polje
Gre za vinsko doživetje, ki ga izvaja Društvo vinogradnikov Miklavž v legendarnem letalu iz leta 1980. Foto: Radio Maribor/Turistična destinacija Ravno polje

Najmlajša turistična destinacija v Sloveniji Ravno polje ustvarja doživetja za t.i. novodobne turiste. Z junijem so ustvarili novo unikatno doživetje, ki v Sloveniji še ne obstaja. Gre za posebno vinsko doživetje, ki ga bo izvajalo Društvo vinogradnikov Miklavž v legendarnem letalu DC 9 v Letalskem centru Maribor v Skokah.

"Gre za vinsko doživetje, ki ga izvaja Društvo vinogradnikov Miklavž v legendarnem letalu iz leta 1980. Letalo je že od leta 2012 razstavni eksponat na letališču v Skokah. Novodobnemu turistu želimo ponuditi čim več novih doživetij in tako smo prišli na idejo o vinski degustaciji v letalu. Vse skupaj poteka na tleh, kar je zagotovo prednost, saj lahko tisti, ki se bojijo letenja doživijo to izkušnjo kar na tleh," je za jutranji program povedala Sonja Breznik, oblikovalka turistične destinacije Ravno polje, ki sodi v občino Kidričevo.

Turistična destinacija Ravno polje je najmlajša turistična destinacija v Sloveniji in je nastala konec leta 2018. Povezuje lokalne ponudnike treh občin in sicer Kidričevo, Starše in Miklavž na Dravskem polju, ki so začutile priložnost povezovanja in, da je turizem v Sloveniji prihodnost. Danes je vanjo združenih več kot 40 ponudnikov, ki turistom ponuja nova doživetja, spoznavanje kulinarične, gastronomske in turistične ponudbe podeželja. "Vsak obiskovalec kupi simbolično letalsko vozovnico, se povzpne po stopnicah na letalo, poišče svoj sedež, si ogleda pilotsko kabino in tako doživiš tudi pogled letalskega kapitana. Sama degustacija se prične že na vhodu v letalo, kjer vam vinska somelijerka ponudi kozarec penine. V letalu vam potem stevardesa na vaše mesto postreže obrok, kot ga servirajo na pravem letalu, vendar je prilagojen sami degustaciji. Sestavljajo ga različni siri, salama in kruh, ki so izključno od lokalnih ponudnikov. Somelier nato začne z vinskim doživetjem, kjer vam ponudi 3 različne vrste vina in še na koncu vinsko presenečenje," je za jutranji program izpostavila Breznikova.

Sama ponudba vključuje tudi ogled letalskega centra Maribor in predstavitev njihovih letal. Sicer pa letalo ni nič spremenjeno ali prilagojeno, ostalo je v prvotnem stanju kot takrat, ko je prenehalo z letenjem. Obvezna pa je predhodna rezervacija.

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete tukaj: