Foto: MMC RTV SLO/Manuela Horvat
Foto: MMC RTV SLO/Manuela Horvat

Akciji se je takrat pridružil tudi Erih Tetičkovič, priznani slovenski zdravnik nevrolog, ki je znan kot velik ljubitelj živali. "Predvsem zaradi tega, ker je življenje s tačkami tudi smisel mojega življenja. Razdajam se za ljudi in za živali. Ne znam si predstavljati življenja samo z ljudmi. Že babice so nas učile, da tisti, ki ima rad živali, ima rad tudi ljudi," je takrat povedal dr. Tetičkovič.

Ob številnih posameznikih so potrebščine za živali v akciji Vesela tačka zbirali tudi na mariborski Osnovni šoli Bojana Ilicha. Pobudi sta se pridružila še Osnovna šola Ruše in podjetje Pro Hit. Akcijo Vesela tačka je Radio Maribor začel 4. oktobra leta 2019, na svetovni dan živali. Poslušalci so v mesecu dni za živali v zavetišču prinesli skoraj 600 kilogramov hrane, nekaj manj kot 200 kilogramov peska za mačke in nič manj odej ter na desetine pasjih in mačjih igrač, povodcev, ovratnic, oprsnic in posodic za hrano.

Leta 2019 smo napolnili dva službena kombija. Foto: MMC RTV SLO
Leta 2019 smo napolnili dva službena kombija. Foto: MMC RTV SLO

Ob zbiranju pomoči za živali mariborskega zavetišča pa je bil namen akcije Vesela tačka tudi opozoriti, da ti njihovi štirinožci iščejo nov topel dom in odgovorne lastnike.

In prav zato se Vesela tačka vrača, ker živali potrebujejo našo pomoč. S pomočjo zavetišča bomo tedensko vsak četrtek zjutraj ob pol devetih poročali o tem, kakšno je stanje v zavetišču, katere živali so na voljo za posvojitev, s pomočjo veterinarskih nasvetov pa podali smernice ter odgovore na vsa vprašanja, ki se nam porajajo. Teh pa res nikoli ne zmanjka.

Začnemo v četrtek 2. februarja, vabljeni k poslušanju. Oddajo bo vodila, kot tudi takrat akcijo, voditeljica Jasmina Bauman.