Foto: Radio Maribor/Boštjan Selinšek
Foto: Radio Maribor/Boštjan Selinšek

Gostja portretne oddaje Obrazi sosednje ulice je bila Katja Sreš, dolgoletna predstavnica za odnose z javnostmi pri društvu Ekologi brez meja, od lani tudi predsednica društva. Ljubezen jo je iz Kranja popeljala v Maribor, kjer živi že desetletje.

Z gostjo smo govorili tudi o okoljevarstvenih vprašanjih, glede katerih smo po njenem mnenju v Sloveniji bolj ozaveščeni kot pred leti: »Nasploh smo Slovenci v odnosu do narave zelo prijazni.« A kot opozarja, je pred nami veliko izzivov na globalni in lokalni ravni. Najbolj pomembno se mi zdi, da vsak pri sebi naredi korak k prispevku skrbi za okolje.

Katja Sreš se je rodila v Kranju, kjer je obiskovala tudi gimnazijo, nato pa je v Ljubljani študirala na Fakulteti za družbene vede, kjer je diplomirali na smeri tržno komuniciranje in odnosi z javnostmi. Kasneje je vpisala tudi podiplomski študij iz strateškega komuniciranja, ljubezen pa jo je pred desetletjem pripeljala v Maribor, ki ga je vzela za svojega: »Maribor ima poseben šarm, posebno gostoljubnost in posebne ljudi, ki te hitro sprejmejo.«

V pogovoru smo se dotaknili tudi gostjinega večletnega delovanja na kulturnem področju, trenutno poje v Kulturno umetniškem društvu Coda, kjer je podpredsednica.

Celotnemu pogovoru s Katjo Sreš, ki se je v najstniških letih preizkusila tudi v barvanju norveških ribiških ladij, lahko prisluhnete na spodnji povezavi.

Katja Sreš, predsednica društva Ekologi brez meja