Mariborska občina nadaljuje obnovo leta 2019 v požaru poškodovane stavbe Waldorfskega vrtca v Valvasorjevi ulici. Računajo, da bodo dela končana sredi novembra.

Mestna občina Maribor namerava v požaru poškodovano stavbo rekonstruirati tako, da bo omogočala ponovno izvajanje vrtčevske dejavnosti. Idejno zasnovo so izdelali že pred časom, zdaj je mariborska občina v postopku naročanja Dokumenta identifikacije investicijskega projekta, takoj po sprejemu mestnega proračuna pa bodo objavili javni razpis za izdelavo projektne dokumentacije za izvedbo rekonstrukcije in za izbiro izvajalca. Predvideni strošek obnove je pol milijona evrov, dela pa naj bi bila končana 10. novembra, so še sporočili z občine.

V Waldorfskem vrtcu so zadovoljni, da se aktivnosti vsaj nadaljujejo, potem ko je občina napovedovala selitev vrtca nazaj na staro lokacijo že za letošnji marec, pravi ravnateljica Viktorija Kovačič: »November nam predstavlja zagate, za katere upam, da jih bomo z ministrstvom za šolstvo rešili, saj bomo potrebovali podaljšano dovoljenje za bivanje v začasnih prostorih. S septembrom bomo v začasnih prostorih že dve šolski leti. Upam, da nam bo ministrstvo ugodilo.« Vrtec namreč začasno gostuje v prostorih šolskega ministrstva v Valvasorjevi, kjer je tudi Waldorfska šola Maribor, ki je del prostorov namenila vrtcu. »Tudi oni si želijo, da bi sami uporabljali te prostore. Sicer pa je vsekakor bolje priti do obnovljenega vrtca pozno kot nikoli,« še pravi Kovačičeva, ki si želi, da bi se lahko otroci – imajo jih okoli 50 – čim prej vrnili v obnovljene prostore trioddelčnega vrtca na stari lokaciji.

Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik