Foto: Radio Maribor/Boštjan Lah
Foto: Radio Maribor/Boštjan Lah

Igralka Nataša Matjašec Rošker, ki je vrsto let delovala na neodvisni gledališki sceni, je od leta 2007 je članica mariborske Drame in je v tem času odigrala čez 30 vlog ter za mnoge prejela domače nagrade, tudi več Borštnikovih, in tujih nagrad. V utemeljitvi nagrade Borštnikov prstan je med drugim zapisano: »Esenca njene igre je neulovljiva, v svojem igralskem iskanju se nikoli ne ustavi, temveč išče nove igralske poti in izrazna sredstva«.

Igralka je ustvarila tudi več avtorskih predstav, najnovejša 'Ne ti meni Alice', ki jo je zasnovala z igralcem Petjo Labovičem, je uvrščena v tekmovalni program letošnjega Borštnikovega srečanja. Nataša Matjašec Rošker o prestižni nagradi, igri in svojem ustvarjanju pravi:

» Neizmerno sem počaščena, vesela, ponosna, tudi nase. Punca, splačalo se je. Včasih je treba biti pogumen, predrzen, diplomatski. Slovenski gledališki igralki ni enostavno preživeti, ampak da se«.

Festival Borštnikovo srečanje se bo po izobraževalnem sklopu Mlado gledališče, ki je že bil maja, nadaljeval ponedeljek s spremljevalnim programom osmih slovenskih in štirih tujih predstav iz Italije, Francije in Kosova. » Spremljevalni program skuša ob tekmovalnem programu dopolniti poglobljen vpogled v vrhunsko slovensko gledališko produkcijo, ponuja pa tudi vznemirljive tuje predstave«, napoveduje umetniški direktor festivala Aleš Novak.
Osrednji, tekmovalni program Borštnika, začel se bo v soboto, 10. junija, ponuja 12 najboljših slovenskih predstav po izboru selektorice Vilme Štritof. Festival bo gostil tudi več strokovnih dogodkov, pogovore z gledališkimi ustvarjalci, predstavitve strokovne literature, razstave, sklop Študentsko gledališče in pester gledališko glasbeni program. Slovesno ga bodo odprli prihodnji petek s slovito predstavo Vihar Stalnega gledališča iz Torina v Italiji.