Foto: BoBo
Foto: BoBo

Nadzorniki mariborske občine v Nigradu bi krepili njegovo prisotnost na trgu in preiskovali preteklo poslovanje. Njihovi mandati bodo najverjetneje kratki, saj naj bi Nigrad še letos postal del novoustanovljenega javnega holdinga, nadzorni svet pa bo ukinjen.

Župan Saša Arsenovič se še ni odzval na vprašanje, zakaj je občina svoje nadzornike zamenjala kljub pozitivnemu poslovanju Nigrada. Nam je pa o svoji viziji dela več povedal najverjetnejši novi predsednik nadzornega sveta Igor Banič. Po njegovem lahko podjetje s tako velikimi kapacitetami zraven javne službe uspešneje kot doslej nastopi tudi na trgu.

Banič je nekdanji vodilni mož Pomgrada. Njegovo podjetje Blisk Montaža do letos z mariborsko občino ni poslovalo, letos pa so po podatkih spletne aplikacije Erar sklenili za skoraj 600 tisoč evrov poslov. Znano je tudi po aferi z zdravstveno neustreznim bojlerjem, ki so ga vgradili v vrtec v Pekrah. Banič spornosti svojega imenovanja kljub aferi ne vidi, saj da je šlo za napako dobavitelja, ki so jo tudi odpravili.

Za komentar smo prosili tudi župana Arsenoviča, na odgovore še čakamo. Sicer pa bo odslej Nigrad nadziral tudi mestni svetnik Stojan Auer, ki je, kot pojasnjuje, prvi neposredni predstavnik občine, ki je kadar koli sedel v Nigradovem nadzornem svetu. Želi si raziskati po njegovem sporne poslovne prakse tega podjetja. Zanima ga, zakaj je bilo v preteklih letih toliko izgube in zakaj se podjetje ne more prijaviti na noben večji razpis, saj nima ustreznih referenc, ker so vsa dela dajali v izvedbo določenim podizvajalcem, pojasnjuje Auer.

Tretjega novega nadzornika Saša Drobnaka še nismo uspeli priklicati.