Foto: Radio Maribor/Tone Petelinšek
Foto: Radio Maribor/Tone Petelinšek

V času pandemije vse doživljamo digitalno, tako je tudi nova politična stranka z imenom Naša dežela, ki je bila včeraj uradno ustanovljena v Mariboru, nastala na digitalni platformi. Ustanovitvenega kongresa se je na različnih lokacijah udeležilo 173 delegatov. Ustanovili so organe stranke, za njeno predsednico pa je bila soglasno izvoljena nekdanja predsednica Desusa in kmetijska ministrica dr. Aleksandra Pivec.

Pa jo imamo, na prvi pomladni dan - novo politično stranko – Našo deželo. Predsednica dr. Aleksandra Pivec je bila v svojem nastopnem govoru jasna in odločna, da gre za sredinsko stranko, ki zagovarja politiko povezovanja: "V slovenski politični prostor želimo vnesti novo, drugačno politiko, politiko povezovanja, politiko dialoga."

V svojem govoru se je dotaknila mnogih aktualnih vozlišč – na področju javnega življenja in delovanja – od zdajšnje covid krize, zapletov v zdravstvu in šolstvu, potrebi po decentralizaciji države in deideologizaciji… Že lep čas nismo bili tako razdeljeni kot smo zdaj, je rekla. "Jaz mislim, da imamo veliko več skupnih ciljev, veliko več skupnih priložnosti in izzivov, in ne dovolimo, da nas ideologije razdvajajo. Iščimo kompromisne rešitve in spoštujmo različna mnenja in pripadnosti."

O morebitnih političnih povezavah in navezah pa Pivčeva pravi: "Stranka v politični prostor popolnoma samostojno, ne predstavljamo satelita nobene stranke."

In kot se za ustanovni kongres spodobi, ni manjkalo optimizma. Pivčeva je na naslednjih državnozborskih volitvah napovedala zmago Naše dežele.