Foto: Oglasno sporočilo/Bike Park Pohorje
Foto: Oglasno sporočilo/Bike Park Pohorje

Medtem ko se najbolj zagreti smučarji še spuščajo po smučiščih na Arehu, bodo že jutri na svoj račun prišli kolesarji. Vrata bo ob 10.00 odprl center za kolesarski spust Bike Park Pohorje. Vabi z razširjeno ponudbo prog in nekaj novostmi.

Potem ko je nekaj let delovala le najlažja proga Flow, bodo spet odprli črno progo za svetovni pokal, ko se stopi zadnji sneg, pa še rdečo progo za najširši krog kolesarjev, pojasnjuje vodja Bike parka : "To je tako, kot če bi za smučarje odprli progo z novo sedežnico. Pričakujemo, da se bo zaradi te tretje proge od junija naprej znatno povečalo število obiskovalcev."

Pričakujejo jih dvakrat do trikrat več kot lani, ko so jih našteli okoli 7 tisoč. Kljub širitvi, v katero so vložili 100 tisočakov, pa še niso pridobili članstva v sistemu vstopnice Gravity carda, ki omogoča obisk 18 evropskih bike parkov. Na pogajanja za njeno pridobitev se pripravljajo tudi z organizacijo dogodkov. Že prihodnji konec tedna gostijo tekmo evropskega pokala, pripravljajo pa tudi kolesarsko šolo.

"Poleti pa bomo organizirali tudi tekmo, kot je pri nas še ni bilo. To bo 12 ur neprenehnega spusta, tudi z nočnim spustom," dodaja Kvas.

Kolesarji se bodo lahko na izhodišče prog pripeljali s krožnokabinsko žičnico. Ta bo ob sredah, petkih, koncih tedna in med prazniki vozila neprestano, preostale dni pa na polno uro. Prespali bodo lahko v kampu v neposredni bližini.