Begova ulica med Pekrami in Radvanjem. Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Begova ulica med Pekrami in Radvanjem. Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

V Kamnici in Bresternici so včeraj s skupno sejo svetov krajevnih skupnosti opozorili na pomanjkanje naložb na več področjih, tudi v ceste. Na to pa med drugim opozarjajo tudi v Limbušu in Pekrah. Zato so kritični do predloga dveletnega proračuna, katerega sprejemanje že nekaj mesecev razdvaja mariborsko politiko in ga bodo mestni svetniki v drugem branju potrjevali prihodnji četrtek.

Potem ko so v Pekrah zaradi gradnje kanalizacije dočakali nekaj preplastitev, pa občina letos in prihodnje leto ne predvideva novih sanacij, pravi predsednik sveta te krajevne skupnosti Dr. Gregor Antoličič:

"Na marsikaterem področju se te prioritete vlečejo ne le nekaj let, ampak nekaj desetletij."

Nove kanalizacije in pripadajočih preplastitev so veseli tudi v Limbušu, kjer naj bi v prihodnjih letih dočakali še dolgo pričakovano obnovo ceste ob Blažovnici. A to ni dovolj, pravi predsednik komisije za komunalo te krajevne skupnosti Alojz Kraner:

"Moram pokritizirati zadeve glede ene ulice, ki je dolga 300 metrov. Na preplastitev čakamo že 16 let. To nam vse pove, kako se občina obnaša."

V krajevni skupnosti Bresternica - Gaj, kjer občina načrtuje obnovo ceste na Žavcarjev vrh, skupaj z državo pa jim obljublja še obnovo ceste proti Gaju, razumejo, da je občina podfinancirana, a si predsednik sveta krajevne skupnosti Primož Hedl želi:

"Prvi mandat smo gledali, kako se ureja mesto, želel pa bi si masterplana, kako se ureja periferija, predmestje maribora."

Več investicij pa si želijo tudi v Kamnici, kjer je prihodnje leto predvidena obnova dela ceste v zaselku Rošpoh Del.

"Res se ne da ničesar narediti čez noč, ampak, če sem pravilno izračunal, okoli 1650 noči je gospod Arsenovič že na oblasti, pa se še vedno pogovarjamo, kaj bomo delali čez 3 leta. Zdaj še 700 noči ne bo ničesar, ker gresta mimo še dva proračuna," pravi predsednik sveta krajevne skupnosti Simon Hauptman.

V Bresternici in Kamnici omenjajo tudi možnost odcepitve od mariborske občine.

Več pa v oddaji:

V krajevnih skupnostih Bresternica – Gaj, Kamnica, Limbuš in Pekre razočarani nad pomanjkanjem občinskih investicij