Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

V Mariboru, v Borovi vasi pri tamkajšnjem nakupovalnem središču, je končana preureditev krožišča v tako imenovano turbo krožišče. Medtem pa na Direkciji za infrastrukturo še čakajo na gradbeno dovoljenje za začetek gradnje skoraj dva kilometra dolgega podaljška Ceste proletarskih brigad.

Preurejanje krožišča v tako imenovano turbo krožišče bi po prvotnih napovedih moralo biti končano konec maja, a so bila dela podaljšana do začetka septembra, saj zaradi istočasne obnove mostu v Rušah zaradi obvoza ni smelo biti popolne zapore ceste. Dela na krožišču so sedaj končana. Kot pojasnjuje vodja sektorja za investicije v ceste na Direkciji za infrastrukturo Tomaž Willenpart, so ob ureditvi krožišča obnovili komunalno in energetsko infrastrukturo: "Bistveno vsebinsko je, da smo navadno krožno križišče preuredili v turbo krožišče in s tem izboljšali na eni strani prometno varnost, na drugi pretočnost."

Gradbenega dovoljenja za gradnjo podaljška Ceste proletarskih brigad še ni

Gradnja ceste, ki bo povezovala Cesto proletarskih brigad in križišče proti Pekram oziroma Limbušu, je sicer razdeljena na tri etape: "Prva in druga etapa sta praktično končani, na drugi etapi je še potrebno asfaltirati cesto, to računamo septembra. Ostane še tretja etapa," pravi Willenpart. Na Direkciji za infrastrukturo so za gradnjo skoraj dva kilometra dolgega podaljška Ceste proletarskih brigad sredi julija oddali vlogo za gradbeno dovoljenje. Na dovoljenje še čakajo: "Pričakujemo, da bo zadeva v letošnjem letu rešena, in da bo projekt v naslednjem letu po vseh zapletih, sploh z zemljišči, zaključen," je še pojasnil vodja sektorja za investicije v ceste na Direkciji za infrastrukturo Tomaž Willenpart.