Dijaki ptujskega Šolskega centra imajo v tem šolskem letu improvizirane ure športne vzgoje (slika je simbolična). Foto: EPA
Dijaki ptujskega Šolskega centra imajo v tem šolskem letu improvizirane ure športne vzgoje (slika je simbolična). Foto: EPA

Dijaki ptujskega Šolskega centra imajo v tem šolskem letu improvizirane ure športne vzgoje. Neurje, ki je julija lani klestilo po Ptuju, je namreč poškodovalo tudi tamkajšnjo športno dvorano. Parket v spodnjem delu telovadnice srednješolskega centra, kjer običajno telovadijo trije razredi hkrati, je zalila voda in ga je dvignilo. Po neuspešnem izsuševanju pa se je pokazalo, da le-to ne zadošča. Ugotovili so, da bo potreben izkop zemljine ob dvorani in vnovična ureditev odvodnjavanja in izolacija. Ker v teh dneh šele pripravljajo razpis za izvajalca, je le malo možnosti, da bi pouk športne vzgoje v tem šolskem letu potekal normalno.

Športna vzgoja na ptujski srednji strojni, kmetijski, ekonomski in elektro-računalniški šoli trenutno poteka namesto v petih telovadnicah le v dveh manjših dvoranah in na bližnji gimnaziji ter osnovni šoli.

Športni učitelji se trudijo, da bi mladim - skoraj brez osnovne športne infrastrukte - vendarle zagotovili čimveč športnih aktivnosti. Drago Musič, vodja aktiva športnih pedagogov Šolskega centra Ptuj, pravi: "Hodimo, če učenci želijo na zunanje aktivnosti, na bowling, drsališče smo imeli in ogled športnih prireditev smo naredli."

Ministrstvo za izobraževanje je na podlagi izvedenskega mnenja zagotovilo sto tisoč evrov za sanacijo ptujske športne dvorane. Najprej nameravajo urediti odvodnjavanje, nato položiti nov parket, pa še streho bodo nekoliko prilagodili. Direktor Šolskega centra Ptuj Oton Mlakar pravi, da bodo v teh dneh začeli iskati izvajalce del: "Roki bodo kratki, upam da bomo dobili izvajalce, ki so to sposobni naredit."

Mlakar upa, da ne bo zapletov in bodo lahko dvorano - za dobrobit dijakov - sanirali še v tem šolskem letu.