Kaj je bila kaplja čez rob, da se vodenju bolnišnice odreka, Vojko Flis Flis javno ne želi komentirati. Foto: BoBo
Kaj je bila kaplja čez rob, da se vodenju bolnišnice odreka, Vojko Flis Flis javno ne želi komentirati. Foto: BoBo

Minuli ponedeljek se je iztekel rok za oddajo kandidatur za direktorja mariborskega Univerzitetnega kliničnega centra. Do danes so prejeli dve vlogi, a med prijavljenimi presenetljivo ni zdajšnjega direktorja Vojka Flisa.

Direktor mariborskega Kliničnega centra Vojko Flis, ki mu 4-letni direktorski mandat poteče 19. junija, o morebitni ponovni kandidaturi za mesto direktorja do izteka razpisnega roka ni želel javno govoriti. Je pa v zadnjih tednih večkrat izpostavil pritiske in grožnje, ki jih je deležen ter tudi napad na osebno lastnino. Njegov ugled so spodkopavala tudi številna anonimna pisma. Zaradi hudih očitkov o domnevnih nepravilnostih in mobingu se je moral nedavno zagovarjati tako pred člani sveta zavoda kot na Ministrstvu za zdravje.

Kaj je bila kaplja čez rob, da se vodenju bolnišnice odreka, Flis javno ne želi komentirati. Da ni oddal kandidature, je potrdil tudi Flisov ožji sodelavec – strokovni direktor bolnišnice Matjaž Vogrin. Kot je povedal, ga čakajo številni izzivi na delovnem mestu, ki ga opravlja.

Je pa, kot je potrdil, vlogo oddal predstojnik Oddelka za torakalno kirurgijo in nekdanji strokovni direktor bolnišnice Anton Crnjac. Povedal je, da se je za kandidaturo odločil po premisleku in ker ocenjuje, da lahko s svojim znanjem in izkušnjami ter ob dobri ekipi ožjih sodelavcev nekatere stvari zastavi drugače in naredi preboj bolnišnice tako z vidika stroke kot tudi zadovoljstva bolnikov.

Kdo je drugi kandidat, ki se bo ob Crnjacu še potegoval za mesto direktorja mariborskega Kliničnega centra, za zdaj javnosti še ni znano. Svet zavoda bo o izbiri direktorja odločal 7. maja.