Uvajalni teden Univerze v Mariboru prinaša mnogo aktivnosti za bodoče študente. Poleg skupnih aktivnosti, kot so nasveti in informacije o študiju ter kariernem svetovanju, pripravljajo posamezne fakultete tudi uvajalni teden ali uvajalni dan, kjer predstavijo med drugim tutorski sistem, športne dejavnosti in obšolske aktivnosti.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Tako je danes popoldne tudi delavnica o osnovah finančne pismenosti za uspešne mlade intelektualce, jutri pa jih čaka delavnica z naslovom Kako naj se učinkovito učim? Že dopoldne pa so se zbrali bruci Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru na uvajalnem seminarju iz matematike. Udeležil se ga je tudi Aljaž Golob iz Velenja:
"Udeležil se se zato, ker menim, da nam na štiriletnih strokovnih šolah niso dali dovolj znanja matematike, nimamo niti integralov, kar imajo gimnazijci. In se mi zdi pomembno, da dobim malo predznanja in ponovim to, kar že znam, da bo šla integracija na faks lažje."

Že ves teden obiskuje matematični seminar tudi Haris Sinanovič iz Maribora: "V nekaj dnevih matematičnega seminarja smo ponovili znanje iz matematike vseh štirih let srednje šole oziroma gimnazije. To bo pripomoglo pri nadaljnjem izobraževanju."

Študentje se veselijo študija. Asistentka Dragana Božovič: "Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko ima zelo zanimive študijske programe, študentje so ob koncu študija tudi zelo dobro zaposljivi."

Ta petek bo tudi uvajalni seminar za mehatronike na Fakulteti za strojništvo, na Filozofski fakulteti pa bodo imeli uvajalni dan, ko bodo bodočim študentom predstavili študij in priložnosti mednarodnih izmenjav, pa tudi tutorje, obštudijske in športne dejavnosti.