Foto: Google Maps
Foto: Google Maps

Družba Dravske elektrarne Maribor bo do začetka maja obnovila servisno pot v Melju ob reki Dravi, namenjena pa bo tudi kolesarjem in sprehajalcem.

Dravske elektrarne so idejo za ureditev kolesarske poti dobile ob napovedi občine, da želi bregove Drave spremeniti v promenado, pravi direktor Andrej Tumpej:

"Tu smo na nek način pristavili tudi sami svoj kamen k temu mozaiku pri obnovi servisne poti od Metave do Melja oziroma od dvoetažnega mostu do jezu v Melju."

Dravske elektrarne bodo za projekt namenile 300 tisoč evrov, dela pa izvaja njihovo hčerinsko podjetje RGP, dodaja direktor:

"Naš del bo zaključen nekje do konca tega meseca oziroma v prvih dneh maja. Kasneje pa je treba to pot opremiti še z urbano opremo."

Za to pa bo z vložkom dobrih 139 tisočakov poskrbela občina. Javno razsvetljavo bodo začeli urejati do začetka poletja, urbano opremo pa v prihodnjih letih v sklopu celovite obnove dravske promenade. Dravske elektrarne bodo razmislile tudi o namembi še katerega dela svoje infrastrukture javnosti.