Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Ob kavarni Gallus pri mariborskem Mestnem parku so danes začeli postavljati drsališče na prostem. Projekt sofinancirajo s pomočjo donatorske kampanje, kar bo omogočilo ugodnejše drsanje.

Kavarna Gallus je s pomočjo spleta in prispevkov podjetij ter županskih kandidatov zbrala dobrih 13 tisoč evrov. Tako bo drsanje za otroke do 15. leta brezplačno, pravi vodja kavarne Silvester Gorjup:

"Za starejše bo vstopnina simbolična. Vsi izračuni še niso narejeni, ampak cena bo med 2 in 3 evri na termin. Če prideš v enem terminu pozneje, pa lahko podaljšaš še v drugega."

Najeti bo mogoče tudi drsalke in otroške pomagače. Drsališče bodo odprli v petek popoldne, nato bo mogoče drsati vsak dan med 9. in 21. uro v štirih, okoli dveurnih terminih. Upajo tudi, da bodo šole pri njih organizirale športne dneve. Načrtujejo še prireditveni program, a so tudi tu odvisni od donacij, razlaga sogovornik:

"Gospod Marko iz podjetja VBO nam je obljubil nastop raperja Emkeja. Upam, da je to res, ker potrditve še nimamo. Sicer pa bomo skušali primerno času narediti vsaj božič in novoletne praznike, pa tudi za otvoritev skušamo najti kakšnega glasbenika. Sicer pa sprejemamo tudi ponudbe, če bi kdo nastopal s kakšnim popustom."

Drsališče bo na voljo predvidoma do 20. februarja. Ker zastavljenega cilja, zbrati 40 tisočakov, niso dosegli, odplačati pa morajo še izgubo iz lanske sezone, bodo donacije zbirali tudi ob drsališču.