V nabito polni veliki dvorani Mariboxa so včeraj predvajali kratek film študentov Medijskih komunikacij na FERIju z naslovom Omrežje. Film je nastal pod mentorskim vodstvom izkušenega režiserja in igralca Uroša Zavodnika, v njem pa so seveda zaigrali študentje sami.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Odziv občinstva je bil fenomenalen, 25 minutni ljubezenski triller je navdušil obiskovalce. Režija, scenarij, igra, vse je bilo v rokah študentov, ki so svojo nalogo zelo dobro opravili. Glavno žensko vlogo je odigrala Maja Turinek: "Igrala sem prvič izkušnja je bila zelo pozitivna, predvsem zaradi ekipe, ki je bila odlična."

Tom Veber je igral stransko vlogo profesorja na fakulteti. "Dogodek je čudovito uspel, moja vloga je bila sicer stranska. Ampak zgodba se mi zdi zelo zanimiva, intrigantna, vse skupaj deluje kot homogen kolaž, zato gledalcem zelo priporočam ogled filma."

Matevž Ozvatič, ki študira računalništvo, je odigral hekerja Aleksa: "Igral sem tudi že v krajšem dokumentarcu, sicer pa je bila v tem filmu moja prva vloga. Super mi je bilo, saj sem se lahko poistovetil z vlogo, dal sem svojo dušo noter. Lahko sem se vživel v vlogo."

Dejstvo je, da se mladi vedno bolj izpopolnjujejo tudi v produkciji filma, pravi mentor Uroš Zavodnik: "S študenti delam na predavanjih tako, kot se stvari dogajajo v filmski industriji. Oni pridejo na prvo predavanje režija in scenaristika s svojo idejo. Vzamem jih za filmske ustvarjalce. Na koncu pride ven scenarij, ki se lahko postavi na filmsko platno. Gledajo, da naredijo čim boljše, kot se da narediti, in da je to mogoče tudi realizirati. Naši filmi se seveda daljšajo in daljšajo, a za celovečerni film potrebuješ veliko snemalnih dni, tako da bomo ostali najverjetneje pri krajših filmih."

Predstojnica študijskega programa Medijske komunikacije Suzana Žilič Fišer je zelo ponosna na kreativnost njihovih študentov: "Osebno sem zelo zadovoljna in ponosna, da naši študentje uspejo svojo kreativnost preliti v konkreten filmski projekt. So zelo samostojni, izpeljali so projekt od začetka do konca in prav se mi zdi, da se preko tega samorealizirajo."