Foto: Radio Maribor/Občina Šentilj
Foto: Radio Maribor/Občina Šentilj

V Občini Šentilj za letos načrtujejo proračun v višini 13,6 milijona evrov. Epidemija covida ga je precej oklestila, saj se bo vanj steklo za vsaj milijon evrov manj prihodkov od koncesnin, kot bi se sicer. Toliko manj jih je bilo zaradi zaprtja zabaviščnega centra Mond tudi lani. Kljub temu bodo v letu 2021 izvedli načrtovani največji naložbi v občini – gradnjo športne dvorane in rekonstrukcijo Maistrove ulice.

Rekonstrukcija Maistrove in gradnja športne dvorane v Šentilju bi se morali začeti že lani, a se je nekoliko zavleklo. Župan Štefan Žvab pojasnjuje, da se bo obnova Maistrove, za katero so bile že lani podpisane vse pogodbe, začela v prvi polovici januarja. Stala bo slabe tri milijone evrov, 80 odstotkov bo pokrila država. Gradnja športne dvorane pa bo stala 3,5 milijona evrov, končana naj bi bila jeseni 2022.

Šentiljski občinski svet je v začetku decembra v prvem branju potrdil predlog proračuna 2021, ki naj bi ga sprejeli konec januarja. Prihodke bo epidemija precej oklestila. Morali so načrtovati za dober milijon manj prihodkov, saj je bilo za toliko zaradi zaprtja Monda manj občinskih prihodkov tudi lani, dodaja Žvab.

Nekaj naložb bo zato moralo na izvedbo počakati, glavne pa bodo kljub temu izpeljali, tudi s pomočjo kohezijskih sredstev in posojila v višini dveh milijonov evrov. V načrtu obstajajo obsežna vlaganja v cestno in komunalno infrastrukturno. Tako naj bi letos po napovedih župana zgradili šest kanalizacijskih vodov,

Lani pa sta največji uspešno izpeljani naložbi v občini obnova in dograditev vrtca Sladki vrh in novo krožišče v Šentilju.