OŠ Miklavž na Dravskem polju bo kmalu bogatejša za tri nove učilnice. Na fotografiji ena izmed njih. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
OŠ Miklavž na Dravskem polju bo kmalu bogatejša za tri nove učilnice. Na fotografiji ena izmed njih. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

V Miklavžu na Dravskem polju končujejo gradnjo prizidka k osnovni šoli. Z novim šolskim letom bo šola, ki jo skupaj s podružnico obiskuje 650 otrok, tako bogatejša za tri nove učilnice in povečano jedilnico, ureditev odvajanja meteornih voda in povsem nov sistem požarne varnosti, vključno z novo evakuacijsko potjo. Naložba je vredna skoraj 900 tisoč evrov.

Kot pravi župan občine Miklavž na Dravskem polju Egon Repnik, se je investicija zaradi nujno potrebnih dodatnih del – predvsem glede zagotavljanja požarne varnosti - podražila za 280 tisoč evrov, in znaša sedaj skoraj 900 tisočakov. "Investicija zajema dograditev treh novih učilnic, povečanje jedilnice za cca. 50 odstotkov glede na sedanjo površino, prav tako pa zajema kar nekaj popravil na obstoječem delu šole, ker je prizidek v osrčju šole."

Ravnateljica Osnovne šole Miklavž na Dravskem polju Dušanka Mihalič Mali dodaja, da so dela začeli že lani avgusta, in so potekala celotno šolsko leto: "Tako dolge gradnje še nismo nikoli spremljali, ampak vsi skupaj, od strokovnih sodelavcev, zaposlenih, staršev,... so bili zelo strpni."

V kratkem pričakujejo uporabno dovoljenje, sicer pa se novih učilnic že zelo veselijo. "Matična šola je premajhna za vse učence te šole. Zato je po obnovi podružnične šole bila sedaj na vrsti dograditev matične šole vsaj za tri razrede - a na koncu smo jih zgradili tri. To za nas pomeni, da za naslednje obdobje 5-8 let bo dovolj prostora na šoli. Prav tako je sledilo povečanje jedilnice, tako da je jedilnica prostornejša za dobrih 180 kvadratov in bo lahko v istem času jedlo v njej 250 učencev," pravi ravnateljica Osnovne šole Miklavž na Dravskem polju Dušanka Mihalič Mali.