Na osnovni šoli Leona Štuklja Maribor so pripravili že 26. prireditev Z odra na oder, na kateri se vsako leto predstavljajo mladi gledališčniki iz vse Slovenije in tudi iz tujine. Letos jo je obiskalo več kot 100 učencev, imeli pa so skoraj dvajset nastopov in glasbenih točk.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik


Učenci in učenke z osnovne šole Pesnica so navdušili s predstavo Mamma Mia. "Zelo smo se vživeli v vloge in vsi smo se zelo potrudili za naše vloge. Moja vloga mi je bila zelo všeč, saj sem si to vedno želela. Igranje je za nas zelo zanimivo in nam prinaša nove izkušnje."

Mentorica dramskega krožka na šoli je že vrsto let Božena Arnejčič: "Zelo rada imam moje gledališčnike, rečem jim kar moji sončki, že dolgo si želim, da bi zaigrali v musicalu. Še posebno sem vesela, da nam je uspelo, res pa je, da je bilo trdo in naporno delo, ampak smo vse ovire premagali. Vloge so mojim gledališčnikom pisane na kožo, Na odru so bili graciozni."

Gostovali so tudi Makedonci iz Skopja, v dramski igri Domov. Petar: "Igram dečka Dragana, ki z vrstniki odide na potovanje saj doma ni zadovoljen. Na koncu vendarle spoznajo, da je doma najlepše."

Nika Jemec rada igra na metalofon, za glasbeni nastop so veliko vadili, zaigrali pa so…
"Od Ditke Ne bodi kot drugi," pa pravi glasbenica z osnovne šole Koseze iz Ljubljane.