Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

V jutranjem program smo iskali Heroje Štajerske. Akcijo smo zasnovali že pred začetkom koronavirusa in se osredotočili na to, da bi skupaj s poslušalci poiskali in glasovali za Naj heroja Štajerske. Ko pa se je pojavil koronavirus, smo akcijo v trenutku preoblikovali in se odločili, da zahtevni časi terjajo skupno sodelovanje in heroj ni samo en človek, pač pa vsi, ki se ves čas pandemije trudijo na svoj način.

Akcija se je izjemno dobro prijela, na spletni strani Radia Maribor lahko slišite vse tiste, ki so predlagali heroje - tiste, ki z majhnimi ali velikimi dejanji lepšajo dneve. Predvsem v jutranjem programu smo lahko slišali najrazličnejše zgodbe in zdi se, da nas je tovrstna akcija s poslušalci povezala še bolj.

Poslušalci so velikokrat za heroja predlagali kar Radio Maribor, saj so nam povedali, da jim radio zdaj stoji ob strani še bolj. Predvsem jim je bilo všeč, da smo ves čas skušali poleg resnih informativnih vsebin, ki so jih poslušalci večkrat pohvalili, širili tudi pozitivno energijo in s pomočjo najrazličnejših vsebin polnili domove naše regije.

V jutranjem programu smo gostili odgovornega urednika Radia Maribor Roberta Levsteka. “Kar nekaj časa smo razmišljali, kdaj bomo iskali heroje in, ko se je zgodil koronavirus, smo rekli to je to. V teh časih so bili velikokrat izpostavljeni zdravstveni delavci, gasilci, … najrazličnejši profili skratka. Marsikdo je nominiral tudi Radio Maribor. Zanimivo in simpatično pa je bilo, da je marsikdo nominiral tudi svojo ženo ali moža, ožje družinske člane.”

Robert Levstek je poudaril, da smo na začetku te akcije, ko je bila še v povojih, razmišljali, da bi na koncu izbrali naj heroja, vendar smo se odločili ravno nasprotno: “Heroji so vsi, ki se v tem času trudijo. Menim, da se moramo pokloniti ljudem v prvih vrstah in tudi pogosto prezrtim posameznikom.”

Na radio je poklicalo veliko ljudi, nam pisalo in prav vsi so akcijo vzeli izjemno pozitivno, naš odgovorni urednik pa nas je v jutranjem programu spomnil tudi na dobre stare čase. “Spomnim se tudi prigode, ko je klical poslušalec in rekel, da so se doma vsi zbrali okrog radia in bodo vsi poslušali. To je čudovita zgodba, spomnila me je na preteklost, ko so vsi doma se zbrali okrog radia in poslušali. Hvala za vaše zgodbe, zelo smo veseli,” je še povedal Levstek.

Pogovoru lahko prisluhnete tukaj: https://4d.rtvslo.si/arhiv/jutranji-program/174689649.