Podžupana Slovenske Bistrice Žarko Furman (levo) in Modest Motaln (desno) Foto: Radio Maribor/osebni arhiv obeh
Podžupana Slovenske Bistrice Žarko Furman (levo) in Modest Motaln (desno) Foto: Radio Maribor/osebni arhiv obeh

Župan občine Slovenska Bistrica Ivan Žagar je imenoval dva podžupana – to sta Žarko Furman in Modest Motaln. Oba bosta funkcijo opravljala nepoklicno.

Furman: "Največji investicijski ciklus v zgodovini občine"

Žarko Furman je bil na položaj podžupana imenovan že petič, ob tem pravi: "Da sem ponovno imenovan za podžupana, gotovo kaže na preteklo dobro opravljeno delo. Zastavili smo si tudi podobne izzive za prihodnji oziroma sedanji mandat. Podrobneje se bom ukvarjal s področjem družbenih dejavnosti, kot sem se že v preteklosti, seveda pa prihajajo vedno novi izzivi."

In kateri projekti so pred novo ekipo prioriteta oziroma izziv? Kot je prepričan Furman, gre v zadnjih dveh letih za največji investicijski ciklus v zgodovini občine - za lokalne in državne projekte, ki jih je treba - tiste, ki se še izvajajo - končati. In še: "Sicer pa smo si zadali, da bomo v tem mandatu skušali realizirati tretjo etapo zahodne obvoznice. Imamo tudi izzive na področju športa: obnoviti dvorano za borilne veščine, tudi tenis dvorano, zaključiti celoto glede športnega parka,... Nadaljevali bomo z urejanjem komunalne infrastrukture in tako naprej. Izzivov nam gotovo ne bo zmanjkalo."

Motaln: "Naša občina si zasluži sodobno mesto in razvito podeželje"

Potem ko je v prejšnjem mandatu bil podžupan Stanislav Mlakar, ta ne bo več v tej vlogi. Namesto njega se bo prvič kot podžupan preizkusil Modest Motaln, sicer zaposlen v Bistriški Komunali. "12 let sem bil predsednik Krajevne skupnosti Šmartno na Pohorju, že tretji mandat pa občinski svetnik. Moje dosedanje izkušnje lahko pripomorejo k opravljanju funkcije podžupana. Vesel sem, da se je župan tako odločil, hkrati pa prevzemam veliko odgovornost."

In katera bodo njegova prednostna področja? "Na področju celotne občine se vidim na področju urejanja komunalne infrastrukture, potem cestne infrastrukture,... Zavedam se, da je potrebno pokrivati celotno občino, enakomerno. Slovenska Bistrica si še naprej zasluži sodobno mesto in razvito podeželje," je še povedal novi slovenskobistriški podžupan Modest Motaln.