Družba Mestne nepremičnine je nov koncesionar za izvajanje javne gospodarske službe opravljanja in vzdrževanja tržnične dejavnosti v Mariboru. Njihova težava je trenutno povezana z mesnim paviljonom lastnika družbe Inversio Gradnje na osrednji mariborski tržnici, ki ne želi podaljšati najemne pogodbe. Zato se bodo do konca tega meseca iz paviljona morali izseliti prodajalci mlečnih in mesnih izdelkov.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik

Mestna občina Maribor je s podjetjem Mestne nepremičnine začela izvajanje načrta, ki bo rešil trenutno izgubo prodajnega prostora – v enem mesecu bo na zgornjem platoju Mariborske tržnice ob Koroški cesti postavljen začasni paviljon za vseh 13 kmetij. Direktor družbe Mestne nepremičnine Ranko Šmigoc: "Je tudi ta rešitev za naše prodajalce, kot tudi obiskovalce tržnice, dobra rešitev." Pa tudi do postavitve montažnega objekta bo za kmetovalce poskrbljeno, saj bo del mesno mlečnega paviljona odprt na lokaciji pod nadstreškom zgornjega platoja, oziroma v začasnih prodajnih objektih na prehodu do Vojašniškega trga.

"Izziv je velik, preko noči smo morali izpeljati vse postopke, da bo tržnica delovala naprej, tako, kot smo navajeni." pravi vodja tržnic Nataša Matijevič.

Prodajalci so sicer šokirani, a hkrati zelo zagnani, da bi ohranili ponudbo kmetij in prodajnih prostorov. Prodajalka mesnin Kristina Kos: "Stranke gredo drugam, če nas ni na lokaciji, kot so je vajene." In jo je težko pridobiti nazaj, zato se v Mestnih nepremičninah trudijo, ohraniti sedanjo prodajno lokacijo.

Novi mesno mlečni paviljon v stavbi na Koroški cesti 21, ki je bila nekoč že del osrednje mariborske tržnice, pa bodo odprli konec oktobra.