Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Minil je skoraj teden dni od začetka festivala Čarobni december, ki bo na mariborskih ulicah in trgih skrbel za praznično vzdušje vse do novega leta s številnimi koncerti in kulturnimi prireditvami ter dogodki za otroke.

Letošnji Čarobni december se je začel s prižigom praznične razsvetljave minuli petek, do zdaj pa so se na Trgu Leona Štuklja zvrstili nastopi didžejev in dva videokoncerta. O programu smo povprašali mimoidoče, anketo pa lahko slišite v spodaj objavljenem tonskem prispevku.

Največji obisk je – pričakovano - ob koncih tedna, so nam povedali gostinci in prodajalci, ki smo jih obiskali, a so za zdaj zadovoljni.

Večina gostincev letos v dobrodelne namene prodaja tudi plastične lončke z motivi Maribora, ki so jih odkupili od občine, kot pravijo, pa prodaja še ni najbolje stekla. Sicer pa organizatorji na Trgu svobode še vedno niso odprli drsališča in bližnjega izobraževalnega igrišča za otroke. Odprtje se bo zgodilo 5. novembra ob 17-ih ob prihodu Miklavža.

Letošnja pozna organizacija festivala med kulturnimi producenti sicer še vedno buri duhove. Nad pravilnostjo izbire producenta koncertnega programa namreč visi senca – eden izmed petih organizatorjev, ki jih je k oddaji ponudbe povabila občina, se je z javnim pismom tudi pritožil. Občina nepravilnosti zanika, ni pa še znano, ali je kakšna pritožba romala tudi k pristojnim državnim organom.