V Regionalnem RTV-centru Maribor smo že 32-ič zapored podelili nazive naj smučišče, in sicer najboljšim v sezoni 2022/2023 po izbiri smučark in smučarjev. Izbirali so med štirim kategorijami: mala, srednja, velika in tuja smučišča. Kje so najraje preživljali zimske dni?

Foto: MMC RTV SLO/Peter Kavčič
Foto: MMC RTV SLO/Peter Kavčič

Medtem ko v smučarskih središčih počasi končujejo sezono, je znano, da so v posameznih kategorijah slavili RTC Jakec Trije kralji, smučarska centra Kope in Cerkno.

V sezoni, ki je bila po besedah Aleša Juharta s smučišča Trije kralji toplo-hladna: "Na začetku je bilo malo snega. Sledil je mesec praktično poletnih temperatur, niti ne jesenskih ali spomladanskih, in kasneje obilica snega, tako da smo uspešno zaključili smučarsko sezono."

Med bolj priljubljenimi so še Celjska koča, Golte, Rogla ter Skibor Črni vrh, Soriška planina in Vogel. Ciril Peternel iz smučarskega centra Cerkno: "Ljudje, tisti, ki pripravljamo za smučarje, se moramo zavedati, da vsak rad vidi lepe, dobre pripravljene proge in da je urejeno, da so prijazni ljudje in tako naprej."

Smučarke in smučarji so med 42-imi tujimi smučišči ponovno izbrali italijanske Dolomite – Kronplatz – Mokrine oziroma Nassfeld in Katschberg.

Akcija se bo nadaljevala poleti – letnemu času primerno, z ocenjevanjem in glasovanjem za naj kopališče.