Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Na Mariborskem Pohorju in Arehu se je danes odvil 28. smučarski dan v letošnji sezoni, ki jo zaznamujejo ukrepi zaradi epidemije. Smučišča je doslej obiskalo 29 tisoč smučarjev, kar je tretjina lanskega obiska v tem obdobju. So pa jih v minulih dneh presenetili z nekaj novostmi.

Smuka te dni poteka na večini mariborskih in areških smučišč. Na spodnji postaji gondole pa poteka hitro testiranje na COVID.

Zbrali smo tudi nekaj mnenj. Prilagamo jih v spodnjem posnetku.

Na testiranje tudi nesmučarji

Upravljavec smučišč, javno podjetje Marprom, dnevnih ocen obiska nima. Je pa po obiskanosti v minulih dneh najbrž izstopala sobota, ko so opravili 542 hitrih testov. A med njimi niso bili le smučarji, zato je nastala gneča. Pomočnik direktorja mariborskega zdravstvenega doma Aleksander Jus pravi, da bodo imeli odslej prednost smučarji.

Predstavnik upravljavca Miha Rubin pa o posebnih vozovnicah, ki so jih uvedli ta teden. Prodali so jih 100 za nočno in 70 za turno smuko. Prodali so tudi 235 vozovnic za spust s pležuhi.

Ustavila se je sedežnica

Še to: danes se je zaradi programske napake ustavila sedežnica Pisker, ponovni zagon pa je po popravilu preprečil močan veter.