Foto: Radio Maribor/ŠOUM
Foto: Radio Maribor/ŠOUM

Študentska organizacija Univerze v Mariboru je zaradi nevarnosti okužbe s koronavirusom odpovedala 22. študentsko delovno brigado, ki je bila letos načrtovana v občini Hrastnik.

Kljub temu da so program prilagodili zdravstvenim ukrepom in zmanjšali število udeležencev z okoli 50 na 35, izvedba v takšnih razmerah ne bi bila primerna, je povedal predstavnik študentske organizacije Dejan Spital:

"Smo si res želeli, da tudi letos priskočimo na pomoč nekim območjem, kjer to potrebujejo, nakar pa se je pač zgodilo to, kar vsi poznamo, da je v Hrastniku na nek način eno izmed večjih žarišč v Sloveniji in tudi po dogovoru z občino smo se odločili, da bi bilo neodgovorno, da se letos ta zadeva ravno v tem času izpelje. Na nek hiter način smo sprejeli, da bo študentska delovna brigada tam potekala naslednje leto in da bomo vse stvari, ki smo si jih zadali, da jih opravimo, tudi opravili naslednje poletje."

Med načrtovanimi nalogami letošnje delovne brigade so bili obnovitev čebelarskega doma, ureditev daljše planinske poti, pomoč pri kmečkih opravilih, pomoč občanom in urejanje okolice, igrišč in mostov.