Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec
Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec

Zasebni mariborski waldorfski vrtec Studenček od danes ponovno deluje na prejšnji lokaciji - v novem objektu v Valvasorjevi ulici. Občina je nov, montažni objekt, ki je stal okrog 840 tisoč evrov, postavila, potem ko je prejšnji zaradi napake na napeljavi pred tremi leti in pol pogorel. 50 otrok in 10 zaposlenih je od požara gostovalo v prostorih waldorfske šole, od danes pa imajo veliko boljše razmere za bivanje in delo.

Veliko veselje je prevevalo tako zaposlene kot starše in njihove malčke, ko so stopili v lep, nov vrtec. "Zaposleni smo izkoristili počitniški teden za ureditev prostorov in montažo opreme in danes smo veseli in hvaležni, da smo tukaj, ponovno doma," je dejala ravnateljica Viktorija Kovačič. Tri skupine – ena jaslična in dve kombinirani – so v novem objektu, ki je postavljen na enakih gabaritih kot prejšnji, notranja ureditev prostorov pa je veliko bolj optimalna.

Najemnina občini je zdaj več kot enkrat višja kot prej; za notranjo opremo in igrišče pa so poskrbeli sami, razlaga Kovačičeva. Po dokončanju igrišča jih čaka še ureditev prostorov v šoli, kjer so gostovali, v prejšnje stanje, nato pa upajo na mirnejše obdobje brez stresa v zdravem okolju za otroke in zaposlene.