Vršilka dolžnosti direktorice mariborske mestne uprave Lidija Krebl. Foto: Radio Maribor/MOM
Vršilka dolžnosti direktorice mariborske mestne uprave Lidija Krebl. Foto: Radio Maribor/MOM

Nova vršilka dolžnosti direktorice mariborske mestne uprave Lidija Krebl se bo posvetila zlasti reorganizaciji uprave. Ali se bo prijavila na razpis za direktorico s polnim mandatom, pa bo še razmislila. V pripravi je tudi rebalans močno podhranjenega mestnega proračuna, pri čemer napoveduje nove finančne reze. Prijavljenih primerov mobinga ne namerava več obravnavati, saj so vse potrebne postopke na občini po njenih besedah že izpeljali.

Pravnica in doslej vodja občinske službe za splošne zadeve Lidija Krebl se bo med vodenjem mestne uprave posvetila predvsem nadaljevanju začetih projektov in reorganizaciji: "Moje delovne izkušnje in poznavanje delovnih procesov želim vnovčiti predvsem pri procesu reorganizacije, pri čemer upam, da mi bodo v pomoč moji odnosi s sodelavci in njihovi predlogi na tem področju."

Kljub temu, da je reorganizacija mestne uprave daljši projekt, Kreblova pa jo začasno vodi za čas štirih mesecev, se o tem, ali se bo na razpisu potegovala za poln mandat, še ni odločila: "Vsekakor bom za začetek še počakala, da vidim, kako bo potekalo delo v mestni upravi, preizkusim, ali je to področje, ki sem ga sposobna izvajati, in bom nato sprejela odločitev o prijavi na razpis."

V zvezi s prijavami mobinga pravi, da jih ne bo več obravnavala, saj so bili vsi postopki izpeljani: "Kar zadeva delovnopravne postopke, so bili po mojem prepričanju izvedeni korektno in v celotni sliki odražajo to, kar se je dogajalo na mestni občini."

O nezavidljivem finančnem položaju mariborske občine Kreblova pravi, da je v pripravi rebalans proračuna in da se novim rezom ne bo mogoče izogniti: "Rezi zagotovo bodo. Ne morem še povedati natančno, na katerih področjih, se bomo pa potrudili, da bodo te prilagoditve čim manj rigorozne in čim bolj šle v dobrobit ljudi."

Lidija Krebl je kot vršilka dolžnosti nasledila Srečka Đurova, ki ga je župan v začetku avgusta razrešil.